wf

O se mamanu fou e lafoa'i otaota mea'ai e foia ai le fa'afitauli o le fa'avasegaina o lapisi ma fe'ai fagafao

O le lafoaia o otaota o umukuka ua avea ma vaega taua o le umukuka.I le taimi nei, o le faʻapipiʻi masani faʻapipiʻi leai se umukuka otaota otaota i luga o le maketi o se vaega fou.Faʻatasi ai ma faiga faʻavae a atunuʻu eseese i luga o otaota umukuka ma le faʻaleleia atili o le malamalama o tagata i le puipuiga o le siosiomaga, o le faʻatinoina o le faʻavasegaina o otaota ma le faʻaesea o fale mo se taimi umi i le taimi o le faʻamaʻi, o le gaosiga o otaota umukuka na faʻafeiloaia le tautotogo.

O le a le fa'amoemoega ole maketi ole fa'amama otaota umukuka?E fa'atatau i vaega nei.

1. Lagolago faiga fa'avae a le atunu'u
Na fautuaina e le malo le "faʻaaogaina o tekinolosi fou ma meafaigaluega e faʻalauiloa ai le togafitia o otaota o le umukuka o fale e avea ma fetilaisa".I le avea ai o se auala fou e soli ai manatu masani ma metotia o le togafitia o otaota, lea e mafai ona matua sefe ai tau ma faʻamamaina le siosiomaga, ua faʻamanuiaina ma lagolagoina e faiga faʻavae a le atunuʻu.
2. Fa'aleleia atili o le silafia o le siosiomaga
Faatasi ai ma le faʻaauauina ma le loloto o aʻoaʻoga i luga o le manatu o le puipuiga o le siosiomaga e le setete, ua faʻaleleia atili le malamalama o tagata o le siosiomaga, faʻalauteleina le manaʻoga maketi mo otaota umukuka.
3. Ua ulufale le alamanuia i se vaitau vevela o le atinaʻe
E tusa ai ma suʻesuʻega a faʻalapotopotoga faʻapitoa suʻesuʻega, o le aofaʻi o le umiaina o le umukuka atoa i totonu o aiga i le taulaga e naʻo le 8%, ma o le faʻatauga faʻamoemoeina i le lima tausaga e 29%.Afai o le numera o aiga i le taulaga i Saina e 100 miliona, o le aofaʻi o faʻatauga o le umukuka atoa i totonu o taulaga i Saina i le isi lima tausaga o le a oʻo atu i le 29 miliona seti.O le atina'e e tele naua, ma o le alamanuia o le a ulufale atu i se vaitau vevela.

Tulaga lelei o le gaosiga o otaota umukuka:
1, Foia faafitauli tau puipuiga o le siosiomaga mai le a'a o mea'ai toega
2. O mea'ai o totoe e le o toe fa'amuta vave e ala i le gaosiga, ae ua faia i totonu o se ituaiga o fetilaisa e ala i le maualuga o le vevela anti-virus, fa'agogo ma olo, lea e mafai ona fa'aaogaina e fai ma fa'apalapala mo au lava fugalaau ma la'au, ma e mafai foi ona fafaga fagafao.E matua aoga tele i le olaga.
3. A maeʻa ona faʻaoga, e mafai ona lafoaʻi otaota meaʻai ma le faigofie ma vave.Tau lava o le sasaa o mea e totoe i totonu o le masini ma galue i le tasi ki.
4. Aveese le manogi o le potu.O lo tatou fa'ato'a atia'e lapisi fa'apipi'i o lo'o i ai se galuega fa'amama, lea e mafai ona puipuia ai le si'osi'omaga o le fale mai le manogi.
5. Ona o le vave togafitia o otaota o meaʻai, e mafai ona tausia le siosiomaga o le umukuka mama ma mama, ma aloese mai le faʻatupuina o siama.
6. O le umukuka otaota processor e faigofie ma aoga mo le togafitia o otaota umukuka, ma ua manumalo fiafia i le maketi.E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaleleia atili o le malamalama o tagata faʻatau i le puipuiga o le siosiomaga ma le maualuga o le gauai atu o le malo, o le maketi maketi o le gaosiga o otaota umukuka e matua lelei lava.


Taimi meli: Iuni-23-2022